Bouw een ark en gooi de potten weg: hoe u uw tuin kunt redden in een droogte | Tuinen


Met Britse tuinen die worden geconfronteerd met recordtemperaturen, droogte en tuinslangverboden, is het tijd voor noodmaatregelen. Het is vooral belangrijk omdat tijdens droogte extra leidingwater uit wilde bronnen wordt gehaald, wat gevolgen heeft voor de worstelende dieren in het wild. Hier zijn enkele van de dingen die u kunt doen.

Wees realistisch

In tijden van droogte zullen er verliezen zijn. Om water en gezond verstand te besparen, geeft u prioriteit aan planten om te houden en planten om te verliezen. Alles wat gemakkelijk uit zaad of stek kan worden gekweekt, moet worden achtergelaten en volgend jaar opnieuw worden gekweekt.

Maak een plantenark

Hoewel Noach overtollig water had, kon hij slechts twee van elke soort in de ark passen. Als je herhalingen van vaste planten hebt, concentreer je dan op het opslaan van een van elk om te delen of stekken te nemen van de volgende lente, en offer de rest op (bijbelse verwijzingen eindigen hier).

Gebruik trays

Plaats borden, borden, ovenschalen, alles wat je maar kunt vinden onder alle plantenpotten en bespaar elke druppel.

Gebruik schaduw

Verminder de behoefte aan water door potten naar schaduwrijke plekken te verplaatsen. Zonminnende planten overleven met gemak een paar weken op deze manier. Drapeer schaduwgaas over planten in de grond tijdens de heetste tijden en over polytunnels en kassen (op de laatste kan schaduwverf worden gebruikt).

Hoe zit het met groenten?

Als je liefdevol een tomatenplant hebt gekoesterd en deze midden in het bijsnijden staat, zet hem dan op de bewaarlijst. Overweeg om minder voedzame, waterverslindende eetwaren zoals sla op te offeren.

Geef diep water en mulch

In plaats van elke dag een beetje water te geven, week je planten wekelijks om het vocht diep in de grond te houden en voeg je een laag compost toe om het op te sluiten. Pas op voor planten die ‘s ochtends of’ s avonds verwelken, omdat deze wanhopig op zoek zijn naar water. Planten die overdag verwelken, kunnen misleidend zijn, omdat het meestal een natuurlijke reactie op hitte is en terugkaatst als de temperatuur afkoelt.

Zeep water

Biologische tuiniers zijn misschien terughoudend om afwaswater op planten te gebruiken, vooral degenen die je eet, maar tijdens droogte moet dat wel. Een 100% natuurlijk afwasmiddel helpt voor sierplanten en bespaart schoon water voor eetwaren. Probeer geen zeepachtig water op planten te gebruiken, behalve in potten, ze zullen prima zijn, maar het kan de samenstelling van de grond veranderen, met een onbekende impact op het vitale microscopische bodemleven.

Is het oké als gazons helemaal bruin worden?

Gazongrassen zijn geëvolueerd om droogte te overleven door inactief te worden. Uw gazon ziet er misschien dood uit, maar het zal wonderbaarlijk herstellen. Vermijd slijtage en zaai versleten plekken in de herfst opnieuw. Je kunt op gazons zeepachtig afwaswater gebruiken, maar het is een druppel op een gloeiende plaat, het beste om te sparen voor andere planten.

Kan ik het water geven van kamerplanten verlichten?

Als uw kamerplant een vetplant of cactus is, stop dan onmiddellijk met water geven. Ze zijn gemaakt voor droogte. Lommerrijke kamerplanten kunnen lijden in de brandende zon zonder voldoende water, plaats ze een beetje uit de buurt van ramen om de waterbehoefte te verminderen totdat de droogte voorbij is. Sommigen, zoals ficus, kunnen de verhuizing kwalijk nemen en wat bladeren laten vallen, maar zullen herstellen.

Tijd voor verandering

Kijk welke planten het meest lijden onder de droogte en denk erover na om ze te vervangen door planten die gelukkiger lijken. Droogtetolerante planten omvatten hylotelephium, achillea, venkel, rozemarijn, salie, salvia’s, wilde bloemen in de weide en het siergras Jarava ichu.

Plant in de grond

Als je veel potten hebt, is het veel gemakkelijker om planten in de grond te kweken. Wortels zullen zich verder en dieper verspreiden voor water.

Bereid je voor op de volgende keer

Sla toe terwijl de grond heet is, bevestig nu een regenton of tank aan uw regenpijpen, waardoor uw regenoogst toeneemt voor toekomstige droogtes.

Leave a Comment